За д-р Арабаджиева и холистичен център „Хармония”

„Вярвам в цялостта на Човешкия организъм и считам, че за да бъде здрав, човек трябва да има единство и баланс между ум, душа и тяло.”

д-р Арабаджиева

Д-р Галина Арабаджиева е лекар-специалист „Дерматология и венерология” и Холистичен лекар с практика в областта на Лечебното хранене, Диетиката, Хомеопатията, Клиничната Аромотерапия и Натуропатия.

Д-р Арабаджиева е основател и лекуващ лекар в холистичен център „Хармония” – Пловдив.

Д-р Арабаджиева извършва цялостни прегледи на пациенти от всички възрасти с медицински, кожни и естетични проблеми. Използва технологиите, с които разполага съвременната медицина, за изследване на пигментни изменения, гъбични, бактериални и вирусни инфекции, бенки, папиломи и други доброкачествени и злокачествени кожни образувания. Използва дигитална дерматоскопска диагностика за навременно разкриване на различни туморни заболявания. Извършва тестване за кожни алергии. Използва меридианна диагностика за откриване на първопричината за развитието на дадено заболяване.

Освен в областта на дерматологията, д-р Арабаджиева успешно прилага холистичен подход при профилактика и лечение на различни заболявания. Осъществява анализ и оценка на работата на отделните функционални системи в организма и тяхната взаимовръзка. Използва лечение чрез индивидуално изготвен хранителен режим, фитотерапия, натуропатия, хомеопатични средства, клинична ароматерапия, рефлексотерапия и други холистични съвременни методи когато това е необходимо.

В холистичен център „Хармония” за решаване на здравословните проблеми на хората се прилагат както конвенционални, така и алтернативни, доказали ефективността си във времето методи. Д-р Арабаджиева работи в тясно сътрудничество със свои колеги лекари и специалисти от страната и чужбина.

Moята история

Реших да стана лекар след като любимият ми брат Димитър, почина от неправилно поставена диагноза рак на тестиса и проведената след това унищожителна химиотерапия.

Въпреки, че имах изключително успешна практика като специалист дерматолог-венеролог, винаги съм се питала защо лекуваме следствията, а не причините. Като лекар наблюдавах как лекуваме дадена болест, без да разглеждаме съответния орган на човешкото тяло във взаимовръзка с останалите системи.

Така се стигна до моя случай - заболяване с ендометриална киста на яйчника. Един април, при преглед, откриха образование, което 4 месеца растеше и помътняваше. Гинеколозите настояваха за хормонално лечение и операция с отстраняване на яйчник. Аз отказах това лечение и реших да заложа на нетрадиционната медицина. Започнах с акупунктура и цвето терапия. Обадих се да потърся помощ и в лечебния център по здравословно хранене "Vita Rama" в Свети Влас, за който бях чувала. По телефона диетологът Георги Славов и неговият екип изготвиха за мен индивидуална програма за детоксикация и прочистване. 15 дни бях на кълнове, ядки, зеленчуци и плодове. След 2-седмично суровоядство направих захранване във "Vita Rama". Месец по-късно ехографското изследване показа, че съм напълно здрава - кистата бе изчезнала, а заедно с нея 5 – годишна упорита слънчева алергия и 15 килограма от наднорменото ми тегло.

След това, което се случи с моят проблем, и невероятно благоприятното повлияване на различни заболявания на пациентите, които видях, аз реших да проведа обучение на мен самата в центъра. За 4 месеца станах част от лекарския екип и всеки ден носеше радост в душата ми като виждах как "нелечими" от гледна точка на медицината състояния се повлияват и лекуват.

Лечението с храна освен, че ме излекува, преосмисли целия ми професионален път. Сега съм сигурна, че хората могат да се лекуват и чрез алтернативни форми, които подпомагат организма да изявява естествените си самозащитни механизми. Уверих се, че чрез правилен режим на хранене се повлияват заболявания на обмяната, ендокринни нарушения, кожни проблеми, автоимунни заболявания, кожни заболявания, алергични състояния, хипертонична болест на сърцето и други.

След това, което се случи при мен и оздравителните процеси, които наблюдавах при пациенти с най- разнообразни заболявания във Vita Rama, не можех да продължа да работя само като дерматолог. Бях убедена в единството на човешкия организъм и в неговата способност да се самовъзстановява. Основах Холистичен център „Хармония”, където лекуваме с методите на лечебно хранене и диетика, хомеопатия, клинична аромо и цветотерапия, прочистване и детоксикация, СКЕНАР терапия.

Обучението ми по холистична медицина продължи при редица доказали се специалисти в страната и чужбина. Натрупаните опит и знания ми дават възможност да комбинирам различни холистични методи на лечение и да подхождам строго индивидуално спрямо нуждите на всеки пациент. Изготвям индивидуални програми за превенция и лечение на различните заболявания.

Днес съм убедена и всеки ден практиката ми доказва истинността на думите на Лидия Ковачева - "няма нелечими болести, има нелечими пациенти". Чувствам се безкрайно щастлива и удовлетворена в работата си в холистичен център "Хармония", защото вярвам в цялостта на човешия организъм и считам, че за да бъде здрав човек, той трябва да има единство и баланс между ум, душа и тяло. Благодаря на Бог, че ежедневно ме среща с десетки светли хора, които ми разкриват истинския холистичен подход към живота и здравето. Чрез участието си в различни семинари и обучения по холистична медицина в страната и чужбина и усъвършенствам както личностното си развитие, така и терапията на пациентите си. Резултатите, които постигаме, стоплят душата ми и знам, че Пътя, който съм избрала, носи красота, здраве и щастие за мен, моите близки и пациенти.

Благодаря ви за подкрепата и доверието!

Д-р Галина Арабаджиева е родена в Пловдив и завършва Висшия медицински институт в града през 1998 г. Като специалист „Дерматология и венерология” д-р Арабаджиева има над 16 годишен стаж във ВМИ Пловдив - Кожна клиника, ДКЦ 5 Пловдив, Медлайн Клиник, Мед център Димет. От 2012 година д-р Арабаджиева работи като холистичен лекар в холистичен център “Хармония”.

Специализациите на д-р Арабаджиева са:
• Дерматология и венерология, ВМИ Пловдив, 2000 – 2005 г.
• Обучение по Хомеопатия от 2006-2008 - ЦОРХ – България
• Онко-дерматология - Медлайн Клиник
• Новости в терапията на кожни заболявания при деца
• Приложение на Мезотерапия
• Ботокс и Филъри – ALLERGAN
• Приложение на мезо конци – TEOSEAL
• Лечебно хранене и диетика в център Vita Rama, при Георги Славов
• Детоксикация и прочистване на организма в център Vita Rama
• Цветотерапия и Клинична Ароматерапия
• Академия по щастие с Милена Голева - работа със Закона за привличането
• Обучение по холистична медицина в Бали, Индонезия
• Обучение по рефлексотерапия в Бали, Индонезия
• Обучение по енергийна медицина в Бали, Индонезия

Д-р Арабаджиева има над 30 участия в международни и национални конгреси и симпозиуми.

Тя има интереси в областта на източната медицина, подмладяване на тялото и духа чрез различни съвременни, древни, нетрадиционни техники, квантова терапия, психология и въздействие на психиката върху развитието на физически заболявания, йога.

Омъжена е за д-р Костадин Белев, хирург, имат един син.

Д-р Галина Арабаджиева създава холистичен център "Хармония" през 2012 година.  
Тя се грижи за здравето, красотата и общото физическото и духовно състояние на пациентите си, като съчетава постиженията на традиционната и алтернативната медицина.
В холистичен център "Хармония" д-р Арабаджиева лекува различни заболявания чрез методите на холистичната медицина и лечебното хранене. Всеки пациент се разглежда индивидуално, а всяко здравословно или естетическо състояние се изследва и лекува във взаимовръзка с всички системи на човешкия организъм - физически и психически. Диагностицират се заболявания, клетъчния и енергийния дисбаланс на организма чрез меридианна диагностика по метода на японския академик Накатани.
В холистичен център "Хармония" д-р Арабаджиева прилага успешно лечебното хранене, диетиката, хомеопатията, клиничната аромотерапия, Баховата терапия и СКЕНАР терапия.  
Д-р Арабаджиева работи и в областта на дерматологията, венерологията, алергологията.  
Естетичната медицина и козметология са важна част от дейността на холистичен център "Хармония", който предлага естетични процедури за лице и тяло. Д-р Арабаджиева работи с продукти на световни компании, а процедурите са базирани на най-новите достижения на естетичната медицина.
Партньори на холистичен център "Хармония" са Vita Rama, МБАЛ Медлайн Клиник, Център за цялостна трансформация "Мандала" - София, „СКЕНАР център – България”, Пловдивски културен институт.  
Заболяванията, които се повлияват успешно от лечебната система на холистичната медицина са:
 • Заболявания на ендокринна система
 • Заболявания на дихателна система
 • Бъбречни заболявания
 • Кожни заболявания
 • Заболявания на опорно-двигателния апарат
 • Заболявания на храносмилателна система
 • Заболявания на сърдечно-съдова система
 • Заболявания на репродуктивна система
 • Заболявания на нервна система
 • Заболявания на имунна система
 • Автоимунни заболявания
 • Възстановяване след лечение с антибиотици
 • Мускулни спазми и болки
 • Проблеми с венците и зъбите
 • Токсичност на организма
 • Стрес
 • Честа умора
 • Главоболие
 • Нервно-вегетативна дистония
 • Общо неразположение и леки депресивни състония
 • Хранителни разтройства
 • Наднормено тегло

„Днес знам, че не случайно станах лекар. Знам, че моята мисия е да помагам на все повече хора да живеят осъзнато в здраве, красота, изобилие, щастие и хармония“

Холистичен център Хармония - д-р Галина Арабаджиева
Д-р Галина Арабаджиева