НОВА ГОДИНА = НОВО ТЯЛО

Happy couple

Истината за диетите и как да запазим желаната фигура в дългосрочен план

Нова Година е! Тя носи със себе си както надежди за по – светли дни, така и мотивация за позитивни промени. Обещаваме си да бъдем по – добри, по – дисциплинирани, да обръщаме повече внимание на здравето и тялото си.

Колко често със започването на Новата година започва и поредната ни битка с килограмите? Следват изтощителни диети, сваляне на килограми, а след това вълчи глад и отново възвръщане на теглото. И така отново и отново… гладни, изнервени, изтощени и с наднормено тегло до следващата диета. И все пак как да се измъкнем от този омагьосан кръг и да се справим с излишните килограми без да навредим на здравето си?

1. Спрете диетите!
Всяка една диета в началото води до понижаване на теглото, поради отсъствие на някои хранителни вещества. След това обаче задължително следва познатият на всички Йо-Йо ефект.

2. Индивидуален режим на хранене
За редуциране на теглото е необходим индивидуален режим на хранене, съобразен с особеностите на вашия организъм и психика и тяхното моментно състояние. На първо място трябва да се установи точната причина за увеличаване на теглото и тя да бъде отстранена. Дългогодишната ми практиката доказа, че най – точният метод за това е Меридианната диагностика по метода на академик Накатани, както и някои кръвни изследвания.

Стандартни схеми и режими не съществуват. Всеки човек е една уникална, индивидуална Вселена и подхода при всеки отделен случай трябва да бъде строго индивидуален.

3. Позитивна промяна
След изготвяне на режима на хранене започнете следването му с чувство за отговорност, но и с лекота и радост. Храната трябва да бъде вкусно приготвена и красиво поднесена. Отслабването трябва да става без стрес, бавно и постепенно за да бъдат трайни резултатите.

4.Не забравяйте движението!
Движението е важна и неразделна част от всеки здравословен  и природосъобразен режим. Изберете си спорт, който отговаря на физическото ви състояние и възможности и който ви носи радост. Движението трябва да е награда за тялото, а не наказание!

5. Да запазим постигнатите резултати
Когато достигнете желаният резултат преминете към балансирано хранене, което да поддържа постигнатото от вас в дългосрочен план. Ако режима на хранене е индивидуално съобразен и изготвен правилно вие ще постигнете:

– Нормализиране на теглото.
– Кожата ви ще бъде добре хидратирана и с младежки блясък.
– Косата би ще бъде гъста и здрава.
– Имунитета ви ще бъде достатъчно активен и ще забравите за грипа.
– Ще се отървете от някои хронични заболявания като високо кръвно налягане; метаболитни нарушения; алергии; кожни, стомашно – чревни и жлъчни проблеми.
– Жизнената ви енергия ще циркулира нормално и ще имате достатъчно от нея за да сбъдвате мечтите си.
– Ще отделяте повече естествени хормони на щастието и ще изчезнат честите депресии.
– Ще се харесвате повече, а усмивката ви ще привлича околните!

С пожелание за щастлива Нова 2017 Година!
д-р Галина Арабаджиева
Специалист по Лечебно хранене и Диетика
Холистичен лекар

Редактор: Лили Ангелова